Опалення, вентиляція і кондиціювання в італійському ресторані SiSi

Хорека

Адреса об’єкту

Дніпро, Січеславська Набережна, 37

 

Опис об’єкту

Дворівневе приміщення площею 70 м2, розташоване в 9-поверховому багатоквартирному будинку.

 

Задачі

Проєктування та монтаж:

  • енергоефективного опалення та кондиціювання тепловими насосами повітря-повітря
  • системи припливно-витяжної вентиляції
  • Організація ефективної витяжки від дров'яної піце-печі і викид диму від згоряння дров вище 9 поверху

Процес і результати роботи

Для даного об'єкта ми використовували енергоефективні теплові насоси повітря-повітря Cooper & Hunter, які працюють на обігрів при температурі до -25 ° С і мають високий показник СОР (> 3). У теплу пору року ці ж теплові насоси виконують функцію кондиціонування повітря і ефективно охолоджують приміщення. Для відповідності концепції дизайн-проекту внутрішні блоки теплових насосів були пофарбовані в чорний колір. Чистота і свіжість повітря в ресторанах грають дуже важливу роль. Система вентиляції в ресторані повинна ефективно забирати відпрацьоване повітря, видаляти запахи їжі і подавати чисте, свіже, насичене киснем повітря в приміщення. На даному об'єкті була реалізована система припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла за допомогою установки Cooper & Hunter потужністю 2000 м3/ год. Рекуператор у вентиляційній установці дозволяє обмініватися температурой вхідного і вихідного потоків повітря при температурі повітря на вулиці до -10 ° С, забезпечуючи економію на підігріві повітря з вулиці. Якщо температура на вулиці опускається нижче -10 ° С - у вентиляційній установці автоматично включається калорифер, який підігріває вхідне повітря і не дає занадто холодному повітрю надходити в приміщення. Завдяки спеціальному фільтру з гігроскопічними функціями система вентиляції підтримує оптимальний рівень вологості повітря. Повітроводи системи вентиляції були пофарбовані в чорний колір для відповідності концепції дизайну на об'єкті. В італійському ресторані SiSi піца випікається в спеціалізованій дров'яної піца-печі. При згорянні дров в печі утворюється сильний жар (температура 300 ° С), дим і залишки горіння. Дрова в цій печі горять завжди, тому що для того, щоб випікати на ній справжню італійську піццу, піч необхідно прогрівати 2 тижні. Для вирішення завдань видалення диму, гарячого повітря і залишків горіння над піцца-піччю була встановлена ​​ефективна витяжка, оснащена спеціальним гідрофільтром, який за допомогою холодної води остуджує гаряче повітря, очищає його від продуктів горіння, а дим виводиться за допомогою спеціального воздуховода, який виведений вище рівня 9 поверху. Таким чином, дим не потрапляє на подвір'я будинку, в якому розташований ресторан.

Замовте розрахунок вартості інженерних робіт вашого об’єкту

та отримайте оцінку можливостей підвищення
енергоефективності та енергозбереження об'єкту

розрахувати

Розрахуйте проєкт

та отримайте оцінку можливостей підвищення
енергоефективності та енергозбереження об'єкта